Všechny Novinky

Pickit kamery – řešení pro bin-picking

#Novinky

Kamery belgické firmy Pickit jsou používány pro odebírání volně sypaného materiálu z boxu – bin-picking. Podle složitosti aplikace jsou k dispozici kamery ve 3 verzích. Pro komplikované strukturované malé předměty lze využít kameru Pickit M-HD, pro detekci středně velkých předmětů kameru Pickit M a pro velké předměty verzi Pickit L. 

Tyto 3D kamery využívají k detekci předmětů systém projektoru a kamery. Nastavování kamery pro detekci je prováděno přes webové rozhraní, poté je kamera řízena robotem. Velkou výhodou je možnost nastavení kamery a samotné detekce předmětu koncovým uživatelem po zaškolení. Proto není třeba podpora dodavatele kamery za účelem nastavení detekce nového předmětu. Zvyšuje se tím flexibilita využití kamery, kdy záleží zcela na koncovém uživateli, na jakou aplikaci 3D kameru využije. V případě nutné podpory při nastavení detekce je možné využít funkce „snapshot“ pro uložení nastavení kamery (backup) a zaslání dodavateli kamery k detailní analýze.

Součástí každé dodávky kamery je i rackový počítač, kalibrační deska, terče a potřebné kabely. Proces kalibrace kamery a robotu je velmi rychlý, cca do 3 minut. Abyste detekovali  předmět, je třeba nastavit model dílu pomocí několika základních metod. Metoda „teach“ pro detekci předmětů o složitém a neurčitém tvaru. Standardní funkcí této metody je možnost nahrání modelu dílu pomocí 3D modelu. Dalšími metodami učení je „flex“ a „pattern“ pro detekci dílů o určitém tvaru, např. válce, kvádru atd. Speciální metoda „Bags“ je využívána k detekci krabic nebo pytlů při paletizaci/depaletizaci.

Mezi nové SW prvky pro nastavení detekce patří např. detekce plochých dílů nebo definování uchopovače na konci ramene robotu pomocí 3D modelu.

 

Po definování modelu předmětu detekce je třeba nastavit odebírací strategii. Mezi tyto parametry nastavení patří např. nastavení odebíracího bodu na dílu, max. naklonění robotu vůči stolu při odebírání, dále prevence kolize robotu s boxem nebo s jiným dílem. Navýšení počtu odebraných dílů robotem je možné nastavením další nové funkce, jakou je definování flexibilního odebíracího bodu či více odebíracích bodů na předmětu.

Velkou výhodou nastavení detekce je další nový SW prvek - nastavení odebíracího bodu pro každý definovaný model zvlášť. Stejný předmět lze po detekci uchopit a odebrat za jinou část dílu, zvýší se tím počet odebraných dílů z boxu.

Kamery lze nasadit do aplikací bin-pickingu, montáže nebo paletizace/depaletizace. Integrace kamer Pickit je velmi jednoduchá. Je zaručena kompatibilita s roboty Universal Robots, KUKA, Fanuc, ABB, Stäubli a jiné.

Pro více informací o kamerách můžete kontaktovat našeho produktového specialistu - Jiřího Černého, j.cerny@amtech.cz nebo můžete navštívit webové stránky Pickit https://www.pickit3d.com/.

 

Veletrh Productronica 2023

Veletrh Productronica 2023

18.10. 2023
#Novinky
Ukončení distributorské spolupráce s Mobile Industrial Robots

Ukončení distributorské spolupráce s Mobile Industrial Robots

02.08. 2023
#Novinky

Rychlý kontakt

Váš čas je vzácný, tak pojďme urychlit komunikaci.